torsdag

Kom hem från att ha varit och tittat på jägarmilen nyss ;) Morbror nicklas sprang ju den och flera stycken i min klass också :) Innan de var jag och åt hamburgare med min mamma och då mitt i allt så kom Emelie,Ella, Stina och Linda, var med dom ett tag innan jägarmilen också :)
Idag i skolan gjorde vi inget speciellt, hade lektioner och fick lite grejer som vi ska ha i skolan, åsså fick vi veta att våra skåp ska flyttas, för att de tydligen blir så stökigt när vi har bredvid sjuorna ;) fattar inte riktigt, men jaja, lärarna har väl rätt som vanligt..
Har inte så mycket att skriva om idag, hejdå :D

onsdag 2009

Idag var de skola igen då, vi började nio, men jag skulle duscha så jag klev upp kvart över sju. I skolan fick vi vårat nya schema, våran längsta dag är till tjuga i fyra, hur tror ni de känns? bläääääää, de gör så man har ännu mindre lust att gå till skolan..Och på fredagar slutar vi kvart över två och de är hemskt, för enda bussen till karre går klockan 2..
Jaja, vi fotade oss till skolkatalogen. Hoppas bilden blev bra :)
Sen efter skolan kom Malin hit och vi gick på stan, och sen gick vi till mommo och åt palt, de var sååååå gott :D tack mommo <3 Sen till Malin satt där typ en timme sen skulle vi gå till Emma och Tommy , men dom var inte hemma så vi gick till mej och satt och pratade i massa timmar.
Imorn äre skola igen, de känns ju lite bra iallafall att jag har sovmorgon till tjugo i nio :)
men nu ids jag ingge mer, hejdå :)

25 augusti


Bjuder på en bild också :D
Idag var jag i stadshuset somsagt :) Var där frå halv nio till typ kvart i elva sen fick vi gå hem :D vi bara lyssnade på massa prat om sametinget och blablabla ;) kronprinssesan Viktoria var ju också där och hon hade på sig en sydsamisk kolt ;) blev inge bild för hon var jääääättelångt bort därifrån vart vi stod..
Efter de så satt jag och tittade tv och lyssnade musik, sen läste jag en bok, och tvättade kläder som jag hade lovat mamma att jag skulle göra eftersom hon hade bokat tvättstuga , men hon ville plocka blåbär, vid två kom hon hem..nyss åt jag och snart kommer Malin.

Biilder från sommaren!

Klicka på dom små bilderna för att se dom i full storlek  :)


söta Henrik-Johannes döptes

bild.1: När alla gudföräldrar gick fram för att bli fotade med Henrik-Johannes så ställde sig Ante och poserade :)
bild.2 och 3: Nilsa och Wilmer höll på att hoppa med cyklarna, jagville vara med, men jag var nog sämst ;)

På kiruna festivalen fick jag träffa takida eftersom jag hade vunnit en tävling i skolan ;)
Efter festivalen åkte jag ju till Pounikko för att jobba med Jonathan.
Sen åkte jag och mamma till Stockholm.

Vi var på sommarkrysset och stod jättenära scenen, och när carolina gynning skulle gå dit vart dom skulle filma så gick hon så nära att jag hade kunnat röra henne, och hon övade på vad hon skulle säga (:

Innan vi åkte till stan en dag så kokade mamma tomtegröt, och när vi kom hem så upptäckte vi att hon hade glömt plattan på tvåan, och vi hade varit bort i typ 6 timmar, då såg gröten ut såhär ;) Är ni sugna ? :D

Vi var och träffade Sofia på stan en dag, hon ska ju få en bebis i september :)

Bild.1: vi var och tittade på Pride-tåget.
2. När vi var på gröna lund för att titta på Lady Gaga så såg vi Måns
3. Och Sibell gick förbi oss, bara typ 2 meter ifrån :)

Vi åkte karuseller, Kate och Maja var också med! :D

Åsså självaste Lady Gaga, hon bytte kläder mellan varje låt, och tänk, de var typ 23 tusen personer och tittade på henne :D

I en låt kom hon in med bubbelkläder och de såg ut som att hon var naken under, men hon hade hudfärgade underkläder såklart ;)


Vi gick till Kebne Kaise typ direkt när vi hade kommit hem från sthlm.

Flickorna och pojkarna på båten :) När vi väl var framme och hade slått upp tälten så kom de några kineser och tyckte de var jättehäftigt att vi var samer, så dom ville fota massa bilder på oss, och dom bilderna skulle tydligen in i en tidning som finns på alla flygplatser i Kina ;)

Jag och mamma med Kebne-fjällen i bakgrunden :)

Åsså såg vi två renar där, dom var helt omärkta.

Ett glatt gäng  precis när vi hade kommit tillbaka från Kebne Kaise, och vi tänkte att vi måste ha belöning, så vi åkte direkt och åt pizza på stan, MUMS! :D

24 augusti

Idag var de första dagen i skolan, förstå dagen i åttan till och med ;) de var ju kul och träffa kompisarna och se vilka som skulle börja sjuan de här året ;)
Vi började med att samlas i aulan, där pratade lärarna och rektorn, vi har fått en ny musiklärare, joel heter han (: åsså har jag börjat i sameintegreringen, och imorn ska jag till stadshuset med dom för Prinsessan Viktoria ska komma och sametinget ska öppnas, tror jag de var iallafall.
På onsdag är det fotografering till skolkatalogen åsså ska vi få veta schemorna (stavning) och sen ska vi ha vanlig skola..
Idag vet jag inte vad jag ska göra. Jag får väl hitta på nånting :)

skola imorn..

åååååh ,jag är så glad att ni läser min blogg, ni är så snälla :)

Imoorn börjar skolan, bläääää, men de är ju kul och träffa kompisarna ;)
Aja, de blev ett kortis inlägg, pusskram

SaraKlara :)

Förresten , Sara gjorde en blogg idag, läääs :D www.enlitenlillamy.blogg.se

Sorry för min dåliga uppdatering...

Förlåt för att jag knappt har skrivit nånting alls i bloggen den här sommaren , men jag har ju knappt vart hemma nånting och sen har jag inte riktigt haft lust, men vi kan säga att jag har haft sommarlov från bloggen ;)
Jag kan ju berätta lite och sen senare ikväll eller imorn kan jag sätta in bilder, beror lite på när jag kommer till mamma. jag tror jag går imorn ;)
Jag började ju som sagt sommaren med att åka till Norge och vara barnvakt åt sötkusin Sander medans Britt och dom målade i Heilig skogen :) Och en dag var jag med Rebecca :) jag var där i en vecka, sen sov jag i saivo en natt och sen var det meningen att Britt och Mats skulle köra mej till Viikus för de var ju midsommar och då skulle jag vara där med mamma och kusinerna, men sen när vi stod utanför handlarn i kiruna så kom Helena och sa att hon var påväg dit, så då åkte jag med henne :) I viikus spelade vi brännboll och hade roligt  :D
Sen kom jag hem och åkte till pappa i typ 3 dagar
På onsdag kväll 24 juni så fick jag veta att Gammelmoster Hilja hade somnat in i Pounikko, vila i frid.
sen var det kiruna festival och då skulle Alina och dom sova hos mej så då åkte jag till mamma , jag fick träffa Takida backstage, frö jag vann en tävling i skolan.
Söndagen när festivalen var slut så åkte jag på kvällen till Pounikko för de var rengärde och jag skulle ju ändå dit, Andreas, Mamma, Anita och Marita följde med, fast dom skulle bara vara över natten. Jag var där i två veckor och jag hade hur kul som helst, jag orkar inte skriva allt vi gjorde, vill ni veta så får ni fråga ;)
När jag kom hem därifrån så var jag hos pappa en vecka, sen åkte jag till stockholm till bästaste storbror och Sofia :D <3
Jag och mamma var där i två veckor och vi var på grönan två dagar, ena gången såg vi Lady Gaga och den andra gången såg vi sommarkrysset, jag och Andreas åkte massa karuseller, Insane var den roligaste (: den måste jag rekomendera, även om vi stod i kö i en timme.
Jag och mamma kom hem från stockholm på Onsdag 5 augusti, och på fredagen så gick vi till Kebne Kaise med Monika, Ulrika, Helena, Per-Samuel, Inga-Maiia, Nilsa , Wilmer och Tindra. Vi var där till söndagen, på måndag åkte vi till vittangi och var där i 5 dagar ungefär, och nu är jag här hos pappa och imorn börjar skolan, bläääää!

Idag då..jag vaknade typ halv elva tittade tv tilll typ tio över tolv och sen åt jag pannkakor och nu sitter jag här ;)
Tack för mej, kramis <3

VITTANGI

Nu är jag i byn, jag är med Fanny, Emelie och Emilia :) Igår var vi hos Emilia till klockan 1 :) hennes mamma och pappa är i stugan och båda hennes brorsor låg och sov ;)
Nyss bakade vi kladdkaka, det var gott :D Mamma och Anita är och plockar hjortron, och tommy har åkt till stugan :)
pusshejdå (:

RSS 2.0