Grease! (:

Heej ;D Har precis ätit kasler (: det var supergott, fast jag hatade de när jag var liten ;)
Aja, idag på skolan hade vi matte, bild, musik, på musiken satt vi i datasalen som ni kanske vet redan :) sen vart de hål och lunch , jag gick till mommo och åt palt , de var mums :D efter de skulle vi med skolan till folketshus och titta när esteterna spelade "Grease" , den var jättebra och Hanna Nutti var med :)
Nu ska jag fa ut och möte Fanny och Linda, hejdå :)

skolan.

Nu sitter jag här i skolan med Elin och Ina, vi har musik men vi vill inte spela nånting. Så seppo sa att vi fick gå till datasalen. På  bilden målade Pontus, Robin och Filip över typ hela mitt ansikte med måalrfärg, fast jag sa att dom ihnte fick och dom är ju liksom tre stycken så de är lite svårt att hålla emot..
Jag måste lämna in min mobil på lagning igen för mellanslags knappen även kallad fyrkant funkar nästan inte..och de är jobbigt !
Igår på kvällen blev det datan och TV, jag glömde plugga på fredriks glosor, förlåt ;)
Aja, men jag skriver senare (:

GRÄNSEN ! ;D

Idag har jag varit i Riksgränsen hela dagen med skolan. Jag åkte med Mathilda, Lina, Julia, Julia, Ida, Isabelle och Ida :) Det var jätteroligt. Fanny ramlade och slog sig i ansiktet..tråkigt för henne,
På vägen hem flummade jag och Mathilda på bussen ;) Vi smsade massa svammel till folk på bussen, haha, roligaste bussresan EVER ! Eller hur Mathilda ? ;) Sen när vi kom fram, bara drog och slet alla i sina skidor och var helt galna ;S Efter de åkte jag och mamma till mommo fär vi skulle äta palt ;D
Sen åkte vi hem och gick ner till förrådet och mamma blev lite crasy för att de var så mycket saker, hehe ;)
Men nu ska jag plugga på Fredriks glosor, sen TV. Kram hejs

MÅNDAG ;D

NÅHEJ ;D Nu har jag i gjorde inte skrivit på några dagar men nu ska jag säga vad jag gjorde ihelg ;)
I fredags var jag på bio med Lina och Julia, det var "I taket lyser stjärnorna" Den var mycket bra ;D Sorglig men även rolig. Sen på lördagen var jag med Fanny, vi gick och gick, sen gick vi hem till min far och sen till mommo och sen  ut ;)
På söndag fyllde min syster Esmeralda ett år, då vaknade jag och tittade när hon öppna sitt paket, sen duscha. Efter det åt vi mat och sen tårta, då kom Fanny och vi busade med syster ett tag, sen ut :)

Idag då, vakna, skola och i skolan hände det inget speciellt. Sen gick jag hem och åt och sen till Malin och vi gick till Emma , Tommy , Casper, Clara och lille Oskar. Och sitter jag här, Imorn ska jag till gränsen med skolan och de blir superkul :D Men nu ska jag gå pusshejdå ;)

Torsdag.

Nu är jag här hemma hos pappa :) Smilla och Malte och Esmeralda ska sova snart.
Idag efter skolan typ så kom Anita och söt Selma och hälsade på , jag och Selma gick på promenad. (Selma är en hund) När vi var ute så kom de först en tant som ville klappa och sen en till (:
När Anita och Selma hade åkt gick jag med mamma på stan och sen gick åkte vi till mommo :) Mommo hade lagat köttfärssås med spagetti, de var supergott :)
Sen kom jag hit titta tv och inte mycket annat, nu ska jag gå pusshejdå :)


söt hunden Selma :)

Idag vaknade jag och åkte med Carina till skolan :) sen i skolan så fick vi veta att matten var inställd för att det var ett viktigt möte, så då trallade jag och ida.f hem till henne för hon skulle typ föra sina skidor eftersom vi inte skulle ha nån gympa heller :)
Sen hände de inte så mycket spännande. Jo vi givk ner till matto för vi skulle hejja på tomas för han skulle träna skider :) fast vi behövde bara titta när han startade.
Nu sitter jag här hos mamma och väntar på att Anita och Hennes hund Selma ska komma :) Det ska bli jätteroligt eftersom jag inte har träffat Anita på länge eller jo jag träffade henne igår men de var ju typ 2 minuter, så de gills inte ;)
Men nu ska jag gå , kanske skriver senare.

Fanny FannY fanny.

Nu sitter jag här och skriver och läser blogg. Hade egentligen inte lust att skriva idag, men bara för Fanny. För hon skrev att hon har haft tråkigt när inte jag har skrivit blogg :)
Idag var det skola och vi gjorde väl inget annorlunda, det har börjat en ny tjej i 7c förresten, Brandy..känner inte henne men hon är säkert jättesnäll :)
Vi hade skidor idag på gympan igen och min skida gick sönder, IGEN, börjar bli less på skolans skidor, dom borde skaffa nya ;)

Usch , vad många som har börjat röka, snusa och dricka i min ålder. Fy hur kan man slösa bort sitt liv på en sån sak, okej dom kanske tycker det är roligt men vänta till man är myndig i alla fall! I sjuan på min skola går de ungefär 75-80 elever och nästan 65 % av dom röker och snusar, inte bra alls. Och på tala om de, dom skolkar mer än dom är på lektion också, Fy!
Aja, men nu ska jag gå och titta tv, hejdå :)


söööndag


Där bor jag med min Mamma ;D

Nu sitter jag här och har nyss duschat, imorn är det skola och sen pappa, kul ;D Ikväll är det beck, det blir ju roligt :)
Idag då, först vaknade jag och emelie vid halv 11 tror jag ? åsså låg vi i sängen lääänge ;) Sen steg vi upp gick och fika , sen tittade vi film och sen låg vi i sängen IGEN ;D Efter det tog vi på oss kläderna snabbt och letade Emelie vante som hon tappade igår, vi letade och sen när vi skulle gå till bussen så hittade vi den UTE ;)
Efter jag hade följt Emelie till bussen så åkte jag och mamma till mommo för vi skulle äta, sen tittade jag tv där i typ en timme, sen hem datan, tv, städa, duscha och nu datan igen, fast nu ska jag gå och göra min so läxa !

lördag

hej hopp ;D Igår kom Emelie hit, eller först var det skola och sen va jag barnvakt en stund åt min kusin Sander. Tindra hade fått vattkoppor, huur många som helst. Sen gick jag och mötte Emelie på bussstation ;D Efter det åt vi sen var vi ute, vi gick på en låååång promenad över typ hel kiruna, utom industri-området och lompis typ :)
Idag då, först ringde Nadja klockan tio och då vaknade vi och låg i sängen typ en halv timme, sen drog vi oss upp och fikade, sen tog vi på kläder och Nadja kom, vi gick på stan jäättelänge, vi köpte varsit par mjukisbyxer på intersport och dom köpte annat :) sen gick vi hem, sen hampis, sen till Nadjas syster och albert (en hund) Nadjas syster bodde precis vid min pappa så jag sprang dit och titta på nya lägenheten. Esmeralda var jättebusig och mina nya kläder hade kommit :) Sen gick jag tillbaka till Nadja och Emelie och då gick vi ut med Albert. Efter de på konsum och köpte glass, vi vräkte i oss den och sen tittade vi tv och lekte kurragömma i typ fem minuter XD Sen tv, tv ,tv och sen gick jag och Emelie hem. Nu sitter vi och tittar film och äter chips :)
Men nu ska jag gå hejdå

heeeeeeeej ;)

nu sitter jag här med emelie och fläskar ;D vi ska gifta oss ihelg förresten ;) ni är bjudna allihopa :)
men nu ska vi dra hejdå ! ;D

Sander ! :)

Kom nyss hem från Monica, Wilmer och Tindra där var Mats, Britt och Sander och Hanna, det var jätteroligt :) Jag och Tindra var ute och trille som Britt säger med Sander, Vi gick upp till OK Q8 ;D (Britt är norsk, trille betyder gå) I alla fall så köpte vi toy, sen forstsatte vi gå och  Tindra berättade att hon har fått prickar på kroppen, typ som vattkoppor fast inte vattkoppor (: Sen gick vi tillbaka hem och var ensamma hemma för, Wilmer var på hockey och Monica följde med, Britt och Mats var på coop och Hanna hade inte kommit. Förresten så körde mamma mig dit och var där ett tag men sen åkte hon hem.
  söt-Sander och jag :)

Nu sitter jag och skriver med bästaste Alina och kusin Jonna på msn, sen ska jag gå och duscha. Ha det bra :)

...

En dag när jag var ny på high school såg jag en kille från min klass, som var på väg hem från skolan.
Hans namn var Kyle.

Det såg ut som om han bar på alla sina böcker.

Jag tänkte: Varför skulle någon bära hem alla sina böcker på en fredag?

Han måste vara knäpp'.

Jag hade planerat ett riktigt bra veckoslut (fest och en
fotbollsmatch med mina vänner i morgon eftermiddag) så jag ryckte
på axlarna och gick vidare.

När jag gick där såg jag ett gäng ungar springa emot honom.

De sprang rakt på honom, slog alla böckerna ur hans grepp och satte
krokben så han landade i gruset.

Hans glasögon flög iväg, och jag såg dem landa på gräset ungefär
2 meter ifrån honom. Han tittade upp och jag såg fruktansvärd sorg i
hans ögon.
Mitt hjärta blödde, så jag joggade över till honom när han kravlade
runt och letade efter sina glasögon och jag såg att han grät.

När jag gav honom glasögonen sa jag: 'De där killarna är töntar, de
skulle ha en omgång'.

Han tittade på mig och sa: 'Tack så mycket'. Han log med hela
ansiktet, ett leende som visade verklig tacksamhet. Jag hjälpte
honom plocka upp böckerna och frågade honom var han bodde.

Det visade sig att han bodde nära mig, så jag frågade honom varför
jag inte hade sett honom förut.

Han sa att han hade gått i privatskola tills nu.

Vi pratade hela vägen hem och jag bar några av hans böcker.

Han visade sig vara en riktigt reko kille.

Jag frågade honom om han ville spela fotboll med mina vänner.

Han sa ja.

Vi träffades hela veckoslutet och ju mer jag lärde känna Kyle, desto
mer tyckte jag om honom, och mina vänner tyckte likadant.

Det blev måndagsmorgon och där gick Kyle med sin jättehög med böcker
igen.

Jag stoppade honom och sa: 'Gissa om du kommer att bygga feta
muskler om du ska bära den högen varenda dag'.

Han bara skrattade och gav mig halva högen.

Under de följande fyra åren blev Kyle och jag allra bästa vänner.

När vi skulle sluta high school började vi planera för college.
Kyle bestämde sig för att läsa på Georgetown och jag skulle till
Duke.
Jag visste att vi alltid skulle förbli bästa vänner, så avståndet
skulle inte bli något problem.

Han skulle bli läkare och jag skulle till handelsskolan och där jag
hade fått ett fotbollsstipendium.

Kyle hade blivit utsedd till att hålla avskedstalet från vår klass.

Jag retades med honom hela tiden och kallade honom plugghäst.
Han måste förbereda talet på examensdagen.

Jag var glad att det inte var jag som skulle stå där uppe och hålla
tal.

På examensdagen såg jag Kyle.

Han såg verkligen bra ut.

Han var en sån kille som verkligen hade hittat sig själv under high
school tiden.

Han hade mognat i kroppen och klädde verkligen i glasögon. Han
träffade fler tjejer än jag och alla tjejerna älskade honom verkligen.

Jodå, det fanns dagar när jag var avundsjuk.

I dag var en av de dagarna.

Jag kunde se att han var nervös för talet han skulle hålla. Så jag
klappade till honom på ryggen och sa: 'Hej snygging, du kommer att
göra bra ifrån dig!'

Han tittade på mig med det där riktigt tacksamma uttrycket och log.
'Tack', sa han.

När han började, harklade han sig först och började sen prata.
'Examen är ett tillfälle att tacka alla som hjälpt dig att ta dig
igenom de jobbiga åren. Dina föräldrar, dina lärare, dina syskon,
kanske en tränare. Men mest av allt dina vänner.

Jag står här för att tala om för er allihop att detta att vara vän
med någon är den finaste gåva du kan ge någon.  
Jag ska berätta en historia'

Jag kunde knappt tro mina öron när han berättade historien om den
första dagen, då när vi träffades.

Han hade planerat att ta sitt liv på veckoslutet.

Han berättade hur han hade städat ut sitt skåp i skolan, så hans
mamma skulle slippa göra det senare, och bar på alla sina grejor
på väg hem.

Han tittade rakt på mig och gav mig ett litet leende. 'Som tur var,
räddades jag. Min vän räddade mig från att göra det outsägbara'.

Jag hörde hela folkmassan dra efter andan, när den här vackre,
populäre pojken berättade om sitt mest sårbara ögonblick.

Jag såg hans mamma och pappa titta på mig och le samma tacksamma
leende.
Inte förrän då hade jag förstått djupet av innebörden i det
leendet.

Underskatta aldrig kraften i det du gör. Med en liten gest kan du
ändra en människas liv.

Det är inte jag som har skrivit detta. Jag fick de i ett mejl och jag pratade ju om mobbning i förra inlägget, så jag tyckte att de passade bra :) kram hade bra ;)

mobbing.

Jag kom hem från skolan alldeles nyss ;) Jag fick sluta tidigare eftersom att vi hade gympa och där skidor och mina skidor gick sönder när vi precis hade börjat (skolans skidor). Undra om jag ska gå till pappa idag och hjälpa dom med flytten :)  ska iaf ringa dit.
Jag har lust att göra något kul, kanske ska gå till Monica ,Wilmer och Tindra istället, har inte varit där på jättelänge.. Iaf, idag hade vi engelska prov, de gick bra, klarade nästan allt, fast jag var ju inte så förvånad eftersom jag har haft MVG och VG på dom två förra ;)

Nu har jag tänkt ganska mycket på mobbing, hur kan man göra nånting sånt? De är ju bara onödigt och idiotiskt! De värsta som finns nästan..för om inte folk skulle hålla på att mobba så skulle vi alla vara vänner (nästan alla). För även bästa kompisar bråkar ju.
Men tänk hur dåligt den som blir utsatt mår, fast jag tror att även den som mobbar inte mår så bra själv. Det flesta mobbare mår dåligt, kanske har något som är fel i hemmet, kanske själv blir utsatt när ingen ser. Men mobbing kan även handla om grupptryck. Men jag säger bara bry er inte om vad era kompisar säger, för om dom skulle säga att ni ska hoppa ut genom fönstret, så skulle ni inte göra de! Så varför mobba bara för att dom gör de? Säg ifrån, hitta nya kompisar, den som mobbar går de oftast dåligt för i längden. De finns hur mycket folk som helst på våran planet, lär känna nya istället för att vara med dom dumma.

Nu blev de ett lite längre inlägg för en gång skull.


SANNA ;D <3

Nu ska jag berätta om en mycket speciell person. Sanna heter hon, de är min kusin, världens bästa kusin. Hon bodde här i kiruna förut men hon har flyttat till Piteå :( Det tycker jag är tråkigt. Hon är snäll och bryr sig om en, finns alltid där. Hon är tolv år och fyller 13 den 13 september. Saknar dig Sanna, önskar att du kunde flytta tillbaka, puss <3

mössan


Gammel-moster Anna har varit så snäll och sytt en ny mössa åt mej, för att min andra var för liten. Den här är blå och jättefin :) Tack moster, du är bäst ;) Mössan passa perfekt till min fina sjal som jag fick i julklapp av mamma.
Nu kan jag nästan allt till provet, fast jag mste plugga lite till ;D syns sen. Hejdå

bra dag!

Nu sitter jag här på mammas data, för internetet funkade inte på min..
Idag klev jag upp gick till skolan hade Matte, bild, musik och sen hål, då var vi till elin och spelade mario kart :) Det var superkul. Sen hade jag Svenska, No, samiska och so, de var väll kul. När jag kom hem var de mat nästan direkt, sen förhörde Fredrik mej på samiska glosorna som han gav mej, jag klarade alla utom en mening.
Jag ska lära Fanny samiska ;d hon har fått glosor som hon pluggar in (:
Men nu måste jag gå och plugga till engelska provet, kram

träning :)

hej! kom nyss hem från nån träning som mamma sa att jag skulle följa med på , det var jättroligt! ska gå nästa vecka om mamma ska de.  Nu är jag snart färdig med No:n ska bara göra framsidan, sen är jag klar, sen måste jag göra engelska också, men de är bara och plugga in lite ord. Jaja, nu ska jag fortsätta med läxan. KRAM

Läxaaaaaa

Nu har skalis precis fixat internet till min data, de är superbt ;D Fast egentligen så borde jag göra no-läxa och plugga till engelska provet, men de kan vänta några minuter. Just nu sitter jag och skriver med Fanny och Emelie på msn :)
Idag var det skola och vi hade skidor på gympan, de var skönt att åka lite skidor har inte åkt sen jag var i Karre, jag måste verkligen skaffa ett par egna skidor så jag kan åka på påsken i Viikus :)
Jag saknar alla mina kusiner och Lisa, tur att de inte är så länge till påsk, för då träffar jag nästan alla kusiner och Lisa kommer, hoppas jag i alla fall :)
Men nu ska jag göra NO och engelska, ha de bra :)

tjoooooo

Försökte designa lite, men de funkade inte riktigt som jag ville. www.designadinblogg.blogg.se klicka där så kan ni designa era bloggar.
Jaja, lite om idag då. Först skola sen hem och här var morbror Fredrik, jag satte mej framför datorn, sen mat, sen lite plugga och tv :)
Imorn ska jag kanske följa med mamma på step-up om jag hinner. Fanny har vattkoppor fulla kroppen stackarn..hoppas hon blir frisk.
Ikväll ska jag titta city akuten :) sen imorn äre skola igen.

hittade en jättgammal bild, från när Mats fyllde 40 år ;D


måndag idag.

Idag var de skola igen,hade roligt. Vi bytte platser, jag sitter brevid GK och bakom Jonas och Emilijah, de belv liiiite pratigt..vi fick sluta klockan ett istället för halv fyra eftersom lärarna skulle på nån utbildning.
Jag har inte skrivit på ett tag för att de har ju vart lovoch jag har varit i husvagnen i abisko, där finns inget internet.
Men nu ska jag fixa ny design på min blogg, skriver sen igen :)

RSS 2.0