försöker med en sånhär lista i brist på annat.

.         En person som betyder väldigt mycket

·         Något du älskar

·         Dina hobbys

·         Din släkt och familj

·         Favorit djur

·         Något du älskat att göra

·         Tema kärlek

·         Lycka

·         Sorg

·         Någon du saknar


 

en person som betyder väldigt mycket
att skriva om bara en person som betyder mycket är svårt.
men om jag måste välja så tar jag min mamma.
mamma har alltid funnits för mig, alltid lyssnat när jag har något att berätta. alltid hållit mina hemligheter.
mamma är min klippa i livet. en av mina störta förebilder.
man kan bråka med henne och känna att man bara vill gå därifrån, men ändå veta att de går över.
skratta med henne och känna att hon är världens bästa.
♥♥ mamma ♥♥

Minnen från bilder

Tittade på gamla bilder som jag hittade på ett usb-minne, bland annat hittade jag en bild på min kära gammelmoster Hilja. Började tänka på hur tomt det är i viikus och pounikko nu när inte Hilja finns kvar nåmer.
Tänkte på första sommaren jag var i pounikko, söta Hilja som sa till alla att hon inte röker, fast alla visste att hon alltid har rökt. Gömde sig bakom träd, i kåtorna och på andra ställen för att röka.
Minns också hur söt hon var när hon låg och sov i sin lilla låda på golvet i pounikko.
Tänker också på alla påsklov i viikus när jag, Hanna och sara har skrattat åt min Mommo och deras Mommo, när dom två har virrat omkring.
Det sista minnet jag har av Hilja är från viikus, hon var så glad, med världens största leende tackade hon mig för att jag hämtade vatten åt henne.
När jag jobbar med Jonathan brukar han ofta prata om sin Mommo. Så när vi är utomhus brukar vi vinka till Hilja i himlen.
Fina, söta Gammelmoster Hilja, hoppas du har det bra i himlen.


söndag

min rumskompis som numera är på annat ställe än jag tyckte att jag skulle uppdatera min blogg. och vad gör jag inte?
helgen är snart slut och skulle vi inte haft lov så hade jag varit påväg eller redan varit framme i jokkmokk just nu.
det känns jätteskönt att vara ledig i några dagar extra. men jag saknar jokkmokk liiiteee ändå.
imorn far jag vidare till mitt älskade karesuando för att jobba och vara med bästa kusiner och härliga vänner! att jag längtar.
ihelg har jag hunnit vara med mamma mycket och vara med kompisar och även hunnit vara till min söta lilla mommo!

Samhällskunskap

Ett av dom roligaste ämnena vi har nu på gymnasiet är samhällskunskap. Vi har en jättebra lärare som är bra på att förklara, har humor och bra på att göra allting på ett sånt sätt så man lär sig. De är svårt att förklara hur.
Men allting blir så mycket mer intressant när läraren är bra.
Just nu håller vi på med ett projektarbete som ska redovisas imorn. Och jag måste säga att jag är nöjd över de jag och janni har gjort och ska redovisa. Ser ju hur det blir imorn.
Föresten så hade vi krig idag. Jag, janni och Ano sprutade hår mousse över varandra, de var mousse över hela oss själva, massa på golvet och utanför oss också. Kul hade vi och de slutade med att vatten blev inblandat så då gav Ano upp när han var helt genomblöt.


Så fort dagarna går

Min helg i Kiruna har varit helt underbar, mina underbara småsyskon hade för en gångs skull tid att vara med mej istället för sina kompisar så vi var på stan och åt hampis, gick i affärer och köpte godis. Myste gjorde vi också större delen av helgen.
Nu är det bara några dagar kvar innan vi får höstlovet och det känns skönt, men innan lovet ska jag plugga och sy en massa!
På fredag får vi även våra datorer från skolan, så då sitter jag där med två datorer och min iphone, men inte kan man klaga då!


En helmysig dag

Dagen började igår med att jag var på skolan. Hade nå lektioner och sen skrev jag samiska prov. Fick en poäng ifrån fullt, alltså MVG!
Sen sa Sanne och janni att vi skulle ragga när jag hade slutat. Så vi raggade runt runt i Jokkmokk med Emelie också. Helt plötsligt får Emelie en idé, att vi ska åka till Gällivare och äta middag. Så vi hämtar upp Karenann från praoen och blåser iväg. Vi hann även på dollar store åsså hann vi hälsa på folk både i gve och porjus.
Hur kul dag som helst!


Tisdag

Imorn åker Janni troligtvis ner till sydislandet och jag blir ensam i lägenheten, så därför söker jag en snygg kille som vill sova med mej i några dagar, ring: 0707777000!
Nej jag skojar bara, jag blir ensam, men jag klarar mej. Fast att jag är mörkrädd, fast att jag har vant mej vid att nästan aldrig sova ensam. För man måste väl klara av att sova själv när man är 16 år?
De gör jag iallafall!
Idag har vi ätit på Kina för att fira Terje som fyllde år idag, gott var de. Sen fick han en present av mej, jossi och Janni. Ett kilo godis och två chipspåsar.
Ni får en bild på det nöjda födelsedagsbarnet!


våra problem i livet

Gud straffar mej och Janni. Vi har fått mens samma vecka. Vilket innebär att vi surar. Inte på varandra, men vi hatar allt och alla, nästan.
De är synd om oss, faktiskt jättesynd om oss..
Men vi överlever!
Annars så har jag varit hem i helgen, myst med mina kompisar ochsåvidare.


Feberdrömmar

Inatt hade jag feber och när jag har feber så drömmer jag hemska drömmar . Så inatt vaknade jag av en mardröm. Janni sov i mitt rum som vanligt och jag tittade mot henne och de såg ut att en människa satt på golvet bredvid henne, jag va så rädd och började nästan gråta för att jag va så rädd. Låg där en stund tills människan försvann och sen skulle jag dricka vatten, då kände jag att ja höll på att svimma för jag var så yr, så då förstod jag att jag hade feber. Vill inte just nu. Men jag trotsar febern och går till skolan ändå. Ska ju skriva matteprov och dessutom gå på ajtte.


Lördag i Jokkmokk

Kvällen igår var hur mysig som helst!
Och idag fick jag finbesök av Karolina och anita, dom hade med sig en present till mej och fin var den. 2 koppar, två skålar och en bricka, glad blev jag och sen sa dom att jag skulle med till dom och äta så nu är jag påväg dit.


RSS 2.0