Vila i Frid kära gammelmoster..

Nu är kiruna festivalen slut :( men idag ska jag till POUNIKKO :D:D:D:D På festivalen gick jag med Alina, Fanny, Anna, Emelie och Emilia vi gick med Nadja också en dag ;) Och på torsdagen gick vi med Sara Klara Underbara <3
Förresten på onsdag kväll somnade min gammelmoster in, usch saknaden är stor. Hilja var en av världens snällaste människor , hon var som min extra mommo. Alltid när man kom så log hon och skrattade hela tiden. Hon hade grått hår, var väldigt kort och söt. Hennes gråa hår var så fin grå färg , hon såg så snygg ut :)  Vi var till sjukhuset och sa farväl när hon kom från pounikko med helikopter, det såg ut som att hon låg och sov, fast ändå så såg man att hon inte levde, hon var så kall och man ville bara blåsa liv i henne fast man visste att det inte gick. Vi var även på torsdag och sa farväl när dom hade lagt henne i kistan. Hon var så fin där hon låg med bilder på alla sina vackra barnbarn i famnen.
Tänk alla gånger vi har fått skratta åt allt roligt du och dina systrar har gjort. Jag minns en gång när jag var jätte liten, kanske bara 4 år jag, du, mommo och Sigurd skulle åka till skogen på påsken, Sigurd körde körde skotern och jag satt mellan dig och mommo i kälken. åsså helt plötsligt välte kälken och vi ramlade ur. Hojj vad vi skrattade. Jag minns förra sommaren, du var så söt när du sov i din lilla låda på golvet i Pounikko. Och du trodde att ingen av oss visste att du röker så varje gång du skulle röka så gick du och gömde dig och sa att du skulle gå på toa. Vi alla älskade dig och vi saknar dig, men vi ska ha jätte roligt i pounikko ändå, för vi vet att du vill det. Du är saknad gammelmoster Hilja. Vila i Frid. <3

Men nu ska jag gå och sätta mig i köket och vara lite social med mamma, Andreas, Monica och Niklas. Kramhejjs :)

23 juni

Hej allihopa :D Idag är det tisdag, fast hela dagen har jag gått omkring och trott att de är onsdag. VIRRPANNA ;)
Imorn kommer fanny iallafall hit till kiruna då ska jag vara med henne :) och på torsdag kommer Alina :D på fredag kommer Andreas :)
Idag har jag inte gjort så mycket, jag var med Smilla, Malte och Esmeralda och köpte glass. Medans vi satt och åt glass på en bänk så fick Esmeralda vara i gräset för hon ville inte sitta i vagnen, då tog hon upp gräs i båda händerna åsså visade hon de åt mej åsså gnällde hon typ för hon tycker inte om att bli smutsig, åsså tog jag bort det och då tog hon upp mer och gnällde igen åsså gjorde hon så jätte många gånger ;)
Sen när vi kom hem så dansade vi till Mora Träsk och Esmeralda är nog coolast när hon dansar , haha :D
Ihelg är det ju Kiruna festivalen :D Då ska jag gå med Fanny och Alina och säkert fler också.
På söndag åker jag till Karre sen vet jag inte riktigt vilken dag vi åker till Pounikko , men dit ska jag i alla fall, äntligen :D JAG LÄNGTAR ! :D
Efter Det så hinner jag bara vara hemma i typ en och en halv vecka så åker jag och mamma till stocholm och är där i två veckor hos Andreas :D <3
 Men nu finns det inte så mkt mer att skriva om, kanske slänger in ett inlägg imorn också , hejdå :D


tiisdag :)

Idag var det fågelskådning :) Jag försov mej, fast det var min mobils fel eftersom att den hade ställt om klockan så den gick 40 minuter fel, men jag kom bara en kvart sent och det gjorde inget. Jag var i samma grupp som Elli, Sara, Pokka och Anton, vi var ju seriösa som få ;)

Vi fick sluta klockan sju och då gick jag hem och titta tv med smilla och malte (: Sen var jag barnvakt åt Esmeralda när jennie förde dom andra till dagis och sen skulle hon handla, jag och Esmeralda gick ut.
När jag kom in hjälpte jag Jennie att göra godispåsar till smillas och maltes kalas som är på lördag och söndag, fast då är ju inte jag hemma för imorn åker jag till skiibotten med Britt och Sander :)
Senare ska jag väl vara med Fanny, Emelie, Nadja och Sanna. och efter det ska jag ringa kusin Sanna :)
hejdå ;)


fågelskådning :)

Hej hopp ! :D
Ihelg var jag och mamma i viikus på Henrik-Johannes dop :) där var det massor med folk, på kvällen grillade vi åsså byggde jag, Wilmer och Nilsá en hoppa och hoppade med cyklarna (:
Sen gick jag och mamma och kollade i magasinet och där hittade vi gammelmommos kolt, den fick jag :)
På söndag var vi ute nästan hela dagen :) Sen vi tre åkte jag och mamma hem , vi stannade i lannis hos en gubbe och tittade på smycken sen stannade vi i soppero och tittade där också :)
Idag i skolan tittade vi film i två timmar, sen efter lunch så hade vi "brännbollsturnering" på matto , min klass vann alltihopet :)
Sen när jag kom hem tittade jag tv och inte så mycket annat :)
Klockan halv fyra måste jag stiga upp eftersom det är fågelskådning halv fem , åsså slutar vi klockan åtta, sen ledig hela dagen :)
Men nu ska jag gå och titta tv, hejdå :)


Söta rara Jonathan :)

Om lite mer än en timma åker jag och mamma till stugan eftersom Henrik-Johannes ska döpas imorn :)
Jag har precis kommit på att jag vill börja jobba med handikappade barn när jag blir äldre, eftersom att jag tycker att det är roligt att lära sig mer om deras sjukdommar och roligt att lära känna dom.
Förra sommaren tog jag ju hand om Jonathan min söta kusin, i några dagar. Okej han kanske tog mycket kraft från mej, men han gav sååå mycket tillbaka, glädje och allt, jag lärde känna honom mycke bättre och han känns som en bror för mej.
Jonathan har en kromosonavvikning (stavning) som gör att han inte lär sig allting lika fort, han är även hyperaktiv och förstår inte riktigt vad man får och inte får göra.
Han är snart 6 år, alltså lika gammal som Smilla min lillasyster, och en person som inte känner honom skulle nog inte förstå att han är så stor. Men han utvecklas och jag har märkt på honom att han har lärt sig jättemycket och blir äldre.
Jag saknar min Jonathan varje dag och jag önskar att vi bodde i samma stad/by så jag kunde träffa honom varje dag. Jonathan har även en underbar familj, Han två storasystrar och en lillebror och världens snällaste mamma och pappa :)

Nu kom mamma hem och jag ska hjälpa henne att fixa så vi kan åka, kramhej :)

bilder, gamla som nya..

Nu ska ni få massor av bilder eftersom jag har vari så himla dålig på att blogga :)


Söta Melinne har blivit såå stor :)


Käre kusinen Jonathan (:


Min bäste vän Sara :)

Söt-Ánte

Henrik-Johannes, just nu nyaste kusinen :) Som ska döpas imorn till och med :)

En bild på mej :)

Pääri är såå suktig på att cykla :D  Snälla Ulrika i Bakrunden :)

Åsså dom där två bus-tjejerna :)






<---Sebastian , Jag ---->



Lillebror :)



Dom bilder som inte har text får tala för sig själv :)

trött och hungrig.

Idag var de ju skola då, de hände inget speciellt, eller jo istället för att ha gympa så skulle vi på nån info om kirunafestivalen :) sen fick vi sluta, när jag kom hem ränsade jag hamstrarna och fågelns bur (: sen damsög jag mitt rum och nu sitter jag här.

kramhejdå :)

torsdag och skola :)

Idag kände jag en otrolig blogglust :D Jag är tillbaka i skolan nu och britta min engelskalärare bad mej renskriva mitt eng-arbete på datan :) och jag blev klar så jag tänkte att jag slänger in ett inlägg :)
Jag och mamma kom hem igår vid halv nio, tåget var försenat, vi skulle egentligen vara hemma klockan åtta. Elin och Ellan kom och hämtade oss :) jag köpte ganska mkt kläder i luleå, en huv-tröja med dragkedja, två linnen , ett par kortbyxor,  en kortärmad tröja och ett par röda solbrillor :)
Synd att jag var tvungen att åka hem från Alina :(
Jaja, på tisdag var jag på stan med Alina, mamma och Katti, men sen skulle Katti hem och då gick jag och Alina ensamma och mamma gick ensam :) Jag köpte Alinas födelsedags present, och det var i efterskott eftersom jkag inte har hunnit träffa henne sen hon fyllde år :) men slutar vi lektionen så jag måste gå, hade bra, kramhej :)


luleå :)

Sitter här hemma hos Alina, hon själv är i skolan, men klockan elva ska jag och mamma och katti på stan för lyssna när Alina sjunger :) vi kom hit till luleå vid nio igår med tåget. Jag , Alina och Lisa gick och spelade basket och pratade en massa, funderade lite över hur vi ska lösa vissa problem (: 
JAAAAAAAA!! nästa vecka på fredag är det skolavslutning ;) vill ni höra lite vad jag ska göra i sommar ? :D
till midsommar är det viikus som gäller, efter midsommar far jag till pounikko och går på sommarläger och är med kusinerna , yippie :D sen kommer jag hem och åker till stockholm, är där i två veckor, dirket efter det far jag, mamma, monika.b, ulrika.t-b , inga-maiia, tindra, nilsa, och wilmer och kanske sara och bestiger kebne-kaise :) sen typ börjar skolan, usch..
jaja , men nu ska vi typ fara snart, kramhejjs :)


RSS 2.0