<3

de se dig så gammal och borta.
de gör ont att veta  att de är du som är min mommo.




jag och minna :)


:D

GOTT NYTT ÅR!! :D
vi ses i tolvslaget.


dag 13

den här veckan har gått fort. i måndags var jag på stan i luleå och sen helt plötsligt så var jag påväg hem, de kändes som de tog ett år att åka hem, men tillslut var jag hemma.
resten av veckan har jag typ bara sovit och tittat tv och vart med kompisar och sånt.
men idag är de ju nyår så då ska jag ju fira :D


mitt i natten eller nå

jag och andy tittar how i met your mother och jag försöker hålla mej vaken, jag är trött och andy pigg, allt är som vanligt alltså..

imorn är det nyår och de ska bli kul, äter väl och sånt med massa trevligt folk först och sen far man väl ut.

idag var jag bara hemma hela dagen och typ städade och tittade tv och sen for vi till uh som vanligt.

men nu ska vi fortsätta mysa. gonatt!


sötisen



esmeralda leker med sin leksakstelefon.
så frågar jag vem hon ringer till.
esmeralda: mamma, snart kommer mamma och hömtar mej.
jag: jaha, vart ska ni då?
esmeralda: husvagnen

fast egentligen så vill esmeralda bara till husvagnen för att hon vill hämta sin jacka..men de får hon inte.


malte ville också vara med.


näst sista dagen på året

ja idag är de näst sista dagen på året.

vidare till dag 12:s utmaning.- i min hanväska.
där finns de typ tuuuusen tamponger eftersom tampongpaketet gick sönder en gång, så alla ligger löst. de finns också lite godisskräp och en maskara som är slut. och typ ett halsband. kanske lite till också.

igår tog jag mej ut på kvällen och gick till uh, men jag hade inte riktigt lust att göra nånting, så jag och fanny gick till mommo.
jag blir alltid så ledsen av att vara hos min mommo, för hon är så virrig och förstår nästan ingenting. tanken på att de kommer bli värre gör mej ännu mer ledsen.

aja, vi satt iallafall och pratade med hennen ett tag sen gick vi till andy och satt där ett tag. sen gick vi hem och på vägen ramlade jag och slog min rumpa.

väl hemma tittade jag på ung och bortskämd och herreguuuud va tim-joel(visst hette han så?) är snygg!


går till stan


 jag och smilla skulla ta bilder igår, men vi trodde att de inte funkade, vilket de gjorde såg jag idag :)



nu går jag upp på stan och möter carro, sen ska jag väl gå med fanny också :)

tjiiing



dag äääääälva

dehär blir ett ganska långt inlägg för jag ska ju som skriva om mina syskon, och jag har ju några.. :)

från störst till minst:

andreas
min 8 år äldre storebror. andreas flyttade till luleå när han var 16 år och gick frisörskola och bodde i ett kollektiv, där träffade han sofia som han sen år 2008 gifte sig med i gammelstad kyrka. dom flyttade till stockholm i lite mindre än ett år och andreas gick make-up skola. sen fick dom veta att dom skulle få en liten bebis, då flyttade andreas och sofia tillbaka till luleå och där födde dom en liten söt dotter.
andreas har alltid varit världens bästa och snällaste storebror och alltid funnits där och tröstat mej när jag har varit lessen.

natalie
är egentligen inte min syster, utan min pappas frus dotter. men vi har levt ihop sen vi var 6 år och skulle nog inte kunna tänka mitt liv utan henne.
natalie kan ena stunden vara helt lugn och sen nästa sekund så är hon helt vild och kan inte sitta still och bara svamlar. men de är de som gör henne så bra!

smilla
en sjuåring med helt galet humör, ena stunden så kan hon vara min lilla solstråle som gör allt jag säger och världens sötaste. nästa sekund så är hon arg som ett bi och lyssnar inte och gör allt man säger att hon inte ska. smilla älskar att visa att hon är duktig.
minns att innan hon kom så visade pappa och jennie ultraljudsbilden till mej och natalie och vi var väl runt 7 år och skulle gissa vad de var, vi trodde de va typ en krabba. men när jag fick veta vad de var blev jag så glad.

malte
min enda lillebror, spelnörden som älskar monster och bilar och allt som har med spel att göra. killen som gör allt för att vara cool, fast han bara är 5 år.
ibland kommer de saker ur hans mun som man inte förstår var de kommer ifrån, som när han sjöng "sankta lucia, ge mej en tia, tian var toppen, dra mej i snoppen"

esmeralda
den underbaraste lilla tjejen som finns. största delen av tiden är hon glad och springer runt och skrattar åt precis allt. sötungen tror att hon är större än hon är. snart 3 år, men hon ska äta och göra allt likadant som smilla och malte. lillasystern som alltid får en att skratta när man är lite småhängig.
vill man få esmeralda att göra något så är de bara att säga att hon inte får. för då gör hon allt.
och hon älskar när man leker med henne, direkt jag lämnar henne så kommer hon efter och ropar "ämma".


alla mina syskon lika bäst! jag älskar er.


vad jag ska ha på mej idag.

dag tios utmaning var egentligen vad jag hade på mej idag, men jag tar och skriver vad jag ska ha på mej idag istället.
jag ska ta på mej mina nya ljusa jeans som jag köpte i luleå, åsså ska jag ta på mej mitt senapsgula linne och min nya blåa tröja, och ett ganska coolt halsband som jag köpte i luleå.

jag ska iaf gå och duscha nu, sen ska jag gå till pappa och öppna mina julklappar, spännande! :)


dag 9, min tro

okej har ju tagit konfirmationen i juni dehär året. jag kan inte säga att jag är en sån som ber till gud varje dag och går i kyrkan.
men jag tror på gud. de gör jag. jag brukar ibland be till honom. och jag tycker om att gå till kyrkan.
anledningen till att jag tror på honom är nog mest att de känns som att han visar sig om jag ber i några dagar i sträck, inte att jag ser honom, men han visar sig på andra obeskrivliga sätt.
sen har nog jag också blivit påverkad i konfirmationen, de gjorde mycket.


dag 8

ett ögonblick..när jag, fanny och alina fixade en liten låda som vi stoppade speciella saker i och sen ska gräva upp om något år, längtar! :)


idag har jag varit på stan med mamma, andreas, sofia och vilja. handlade ganska mycket, men mamma betalade nästan allt. sen var vi och åt middag hos sofias mamma. imorn ska vi på stan en sväng till sen ska vi hem till kiruna.


hihi



Vilja med mössan som jag har sytt som hon fick av mej i julklapp.

Haft en jättebra jul och fick saker som jag hade tänkte köpa själv och blev förvånad för att jag fick i julklapp. hihi tack :D

Men nu är julen över och vi ser vad resten av lovet bjuder på :)

julafton

jag gör dag 8 imorn eller senare, för jag måste tänka vilket jag ska välja.

mamma försöker fota vilja, men hon vill inte sitta still.
andreas slår in julklappar och jag vaknade nyss. klockan är bara 11, de värsta jag vet med julafton är att vänta på att få öppna alla julklapparna. jag är nog värre än ett litet barn. jag kan aldrig vänta.
jaja, vi ska väl äta god mat och sånt innan julklapparna.

GOD JUUL! :D


dag nummer sjuuu

jag har inte EN bästa vän. jag har många. för mej är en bästa vän någon jag kan lita på och en som kan lita på mej.
sånna har jag många, många speciella som jag håller hårt i och som jag aldrig vill förlora.
men de finns några som jag håller extra hårt på. som kom och bevisade för mej att jag kunde vara mej själv, som visade att jag inte var den enda som är lite knäpp.
dom håller jag extra hårt i och tycker jag extra mycket om. och ni vet vilka ni är. ni är speciella!

okeej idag har jag lekt med vilja typ hela dagen, sen gick jag ut och gick med henne i vagnen och lyssnade musik i ungefär en timme. de var skönt. kvälll är de väl uppesittarkväll och så, så vi ska väl mysa.


dag 6

min dag. jag vaknade, åt chips och tittade facebook. sen gick jag till mamma och fixade där. sen började vi åka till luleå. efter vägen blev vi fotade av fartkameran för 50-skylten var översnöad.
när vi kom till luleå började jag direkt leka med vilja. sen for mamma och sofia och hämtade andreas och hämtade mat på max. medans gav jag efterrätt till vilja och sen duschade jag henne. sen kom dom hem och vi åt.

nu håller vilja på och ska sova och jag ska läsa solo.


luleå jesssss

idag far jag och mamma till luleå till andreas, sofia och sötis vilja. vi ska fira jul där. skumt och fira jul i en större stad än kiruna, men de blir säkert bra.
men jobbigt att vänta ändå till fredag för att öppna julklapparna, jag hatar att vänta.

igår hade vi ju julmys i skolan på kvällen, man skulle ha finkläder så jag, annis, matilda och elina fixade oss fina tillsammans och sen gick vi till skolan. där lyssnade vi när folket spelade och åt pizza och kladdkaka. sen fick vi våra betyg. kan inte säga att jag blev nöjd, men de duger väl.

nu ska jag städa mitt rum och sen fara till mamma så vi kan åka :)


dag 5

okej, vad är kärlek?
kärlek finns i många former, kärlek kan vara mellan, en tjej och en kille, en tjej och en tjej. man kan också känna kärlek till sitt mamma eller pappa eller momor. en förälder känner nog också kärlek till sitt barn.
den enda som kan säga om du har kärlek till någon är du själv.
man kan ju vara kär, eller känna kärlek, älska ellet tycka om någon.
kärlek finns på olika sätt och alla tycker olika.


dag 4

Vad åt jag idag? de började med att jag försov mej, så jag slängde i mej en piggelin så jag inte skulle vara så hungrig..sen var de ju palt till lunch i skolan. och till middag åt jag lax och potatismos.

bara för att säga de så hatar jag min design just nu, headern är väl bra, men resten, usch!

Pappa hade kommit hem idag och de luktar pappa igen i hela lägenheten :D


skooolan

åå att man ska vara så och ställa om klockan i sömnen så man försover sig..aja, de är ju näst sista dagen så de va väl inte så viktigt :)
ska väl borsta tänderna och sen bege mej mot skolan, ses sen!


tihi

aja, ändrat lite nu, fast bara lite småsaker. nu är jag trött, ska nog sova. gonatt bloggen!


gamla håååååååår



hittade en gammal bild. vill ha mörkt hår igen.


förövrigt så är de inte många dagar kvar till jul. ska försöka gör om min design lite nu på egen hand, hur nu de ska gå. önska mej lycka till!


hihi, jag undrar om jag är den enda som läser min blogg..har typ 14 läsare varje dag men vem vet? de kanske bara är jag, jag, jag och jag ;)



alla gör misstag.
det som är gjort, går inte att ta tillbaka.
ett förlåt betyder absolut inte att man glömmer.

...

vänskap är som ett bankkonto:
man kan inte ta ut gång på gång
utan att sätta in något.


dag 3

Min föräldrar
Min mamma är ganska lång och smal, ljust hår och gröna ögon, folk brukar säga att jag är lik henne. hon klär sig i kläder som hänger med i modet och har bara snygga och fräscha kompisar. Det bästa hon vet är att vara ute och hon är farmor, trots att hon bara är 47. Hon gillar att gå på stan och resa och har bra humor. Min mamma är den bästa mamman i världen!


Min pappa har också ljust hår, men jättefina blåa ögon. Han tycker inte om att jobba i kiruna, så han jobbar utomlands och åker iväg varje månad för att jobba i några veckor. Han är inte så lång för att vara kille och har ganska sjuk humor. Han tycker om att jaga och fiska och sånt.



Nog om de, jag och julia vaknade just och ska äta frukost nu, sen ser vi väl vad dagen har att bjuda på.
Senare måste jag iallafall fransa färdigt min sjal, så jag kan ha den på tisdag.

Det är bara 2 skoldagar kvar, och tisdag ska vi inte ens ha vanlig skola! Härligt!

Julia hälsar till bloggen!


Dag 2

Min första kärlek var nog när jag var ungefär 6 eller 7 år, min mammas bästa kompis och hennes son (som jag aldrig tidigare hade träffat) kom till och oss och hälsade på. Jag minns att vi hoppade i sofforna och lekte gömma nyckeln på toan. Vi fortsatte leka gömma nyckeln på just toan (varför vet jag inte) varje gång vi träffades hos mej, men en dag så pussades vi..vi var ju små ;o
Sen var vi med varandra ganska ofta och en gång hittade fick vi tag på en fågel och tog in den hos hans mommo och försökte mata den och allt.
jag minns också när jag ritade ett hjärta på ett papper och sen bad hans mamma ge den till honom. HAHA.

Det var min första kärlek.

Nu om dagen. jag vaknade, tittade film och sen kom karenann och Wilma, senare ska jag väl gå ut eller nått :)


hihihihhi

Sitter hos julia, i hennes rum med 2 spelnördar, hon själv sitter i köket med typ hela sin släkt och sjunger :)


fredag

Har legat hemma i nästan 40 graders feber hela veckan. Idag är jag nästan frisk, fortfarande lite ont i huvet, men ingen feber så jag har varit i skolan idag och sitter här ännu för jag har gjort klart en samiska sak :)

men nu tar jag och trallar hem :) ha en bra helg! :D


Dag 01

Om mig- Jag heter Ingrid Emmaleena Kaisto Eliasson, jag är 15 år, fyller 16 den 4 april.
              Jag har blont hår och gröna ögon, jag älskar att va ute och att vara med mina kompisar och kusiner.
              


bara för att dom säger de :)

Annis, Matilda, Ida och Elina bloggar ju nu, därför måste jag också börja igen :D

Bara för att ha nått att skriva om så gör jag såhär:

Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Min första kyss

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Ett sista ögonblick


RSS 2.0